FinEd-verkoston uutiskirje 2/2019

Tämä on FinEd-verkoston uutiskirje. Uutiskirjeet lähetetään kaikille FinEd-verkostoon kuuluville yliopistokohtaisten sähköpostilistojen kautta ja julkaistaan verkoston nettisivulla.

FinEd-verkoston vuosiseminaari Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa 20.11.2019: Mixed Methods – Always Better?

FinEd-verkoston perinteinen vuosiseminaari järjestetään Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella pidettävien Kasvatustieteen päivien esiseminaarina keskiviikkona 20.11.2019. Seminaarin teema on Mixed methods – always better? ja sen pääpuhuja on Dr Lucila Carvalho (Massey University, New Zealand).

FinEd-verkoston väitöskirjatutkijat ovat lämpimästi tervetulleita seminaariin! Mukaan mahtuu 50 väitöskirjatutkijaa. Matka- ja majoituskulut (yksi hotelliyö 2-hengen huoneessa) maksetaan FinEd-jäsenyksiköiden väitöskirjatutkijoille. Ilmoittautuminen esiseminaariin tapahtuu FinEd-verkoston verkkosivuilta löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta 26. elokuuta alkaen. Lue lisää esiseminaarista: http://www.fined.fi/vuosiseminaari/.

Akateeminen yhteisö kehittämässä avointa tiedettä

Suomen tutkimusorganisaatiot ja viranomaiset ovat aktiivisesti ryhtyneet edistämään tieteen avoimuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa tieteellisen julkaisemisen avoimuutta ja tutkimusaineistojen avaamista. Parhaillaan tekeillä on Tutkimusjulkaisujen avoimen saatavuuden kansallisen strategian toimenpideohjelma. Avoimen tieteen prosessia koordinoi Suomessa Tieteellisten seurain valtuuskunta Opetus-ja kulttuuriministeriön rahoituksella.

Tutustu avoimen tieteen prosessiin: https://avointiede.fi.

Tutustu FinEd-verkoston mentoreihin

Mentoripoolin on joukko FinEd-verkoston jäsenyliopistojen senioritutkijoita, jotka ovat lupautuneet neuvomaan alan väitöskirjatutkijoita. Mentoripoolin kautta verkoston väitöskirjatutkijat voivat ottaa yhteyttä oman aihepiirinsä asiantuntijoihin. FinEd-verkosto esittelee mentoripoolin jäseniä verkkosivuillaan. Lue lisää mentoripoolista ja esittelyvuorossa olevista mentoreista Jaakko Kaukosta ja Satu Uusiautista.

Tulevia taphtumia ja konferensseja

Metodifestivaali, 27.-29.8.2019 Tampereen yliopisto

Monitieteinen kohtaamis- ja keskustelufoorumi, joka kokoaa yliopistojen ja tutkimuslaitosten eri alojen tutkijoita keskustelemaan ajankohtaisista menetelmäkysymyksistä ja tutkijan taitoihin liittyvistä teemoista. Tilaisuuteen ovat tervetulleita tutkijat, väitöskirjatutkijat ja tutkimusmenetelmien opettajat. Ilmoittautuminen 13.8. mennessä. Lisätietoja: https://events.tuni.fi/metodifestivaali2019/.

Valtakunnallinen tohtorikoulutuspäivä: Tohtorikoulutettavan hyvinvointi, 9.10.2019, Helsingin yliopisto

Neljättä kertaa järjestettävään valtakunnalliseen tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki tohtorikoulutuksen kehittämisestä kiinnostuneet. Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden jakaa olemassa olevia hyviä tohtorikoulutuksen käytäntöjä ja keskustella muiden tohtorikoulutuksen toimijoiden kanssa. Ilmoittautumisia ja ehdotuksia rinnakkaissessioitten aiheiksi pyydetään 6.9.2019 mennessä: https://www.lyyti.fi/preview/Valtakunnallinen_tohtorikoulutuspaiva_2485.

II International Conference of Mathematics, Science and Engineering Education (ICESME’19): 8.–10.11.2019, Kyrenia, Kypros

Abstraktien deadline: 20. syyskuuta 2019. Lisätietoja: http://www.icesmeconference.com/.

Kasvatustieteen päivät: Oppimisen maisemat muuntuvat – entäpä sitten? 21.−22.11.2019, Itä-Suomen yliopisto, Joensuu

Abstraktien deadline: 1.10.2019. Lisätietoja Kasvatustieteen päivistä: https://www.uef.fi/web/kt-paivat2019.

NERA 2020: Rethinking the futures of education in the Nordic countries, 4.−6.3.2020, Turku

The Nordic Educational Research Associationin vuosittainen konferenssi. Abstraktien deadline 15.11.2019. Lisätietoja: https://nera2020.fi/.

AERA 2020: The Power and Possibilities for the Public Good When Researchers and Organizational Stakeholders Collaborate, 17.–21.4.2020, San Francisco

American Educational Research Associationin vuosittainen konferenssi. Abstraktien deadline 10.7.2019. Lisätietoja: https://www.aera.net/Events-Meetings/Annual-Meeting.

IX Conference on Childhood Studies: Childhood and Time, 11.-13.5.2020, Tampereen yliopisto

Monitieteisen konferenssin järjestäjät ovat Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA ja Lapsuudentutkimuksen Seura. Abstraktien deadline: 15. tammikuuta 2020. Lisätietoja: https://events.tuni.fi/childhood-2020/.